Gevolgen Kwaliteitsbevordering rampenbestrijding

Momenteel ligt het wetsvoorstel Kwaliteitsbevordering rampenbestrijding (WKR) voor behandeling bij de Eerste Kamer. Dit voorstel heeft tot doel te komen tot een meer samenhangend beleid rond de beheersing van rampen en crises. Het voorstel beoogt daartoe enerzijds de regionale samenwerking tussen gemeenten en anderzijds de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdisciplines te versterken.

Om de samenwerking structureel te waarborgen wordt er gepleit voor de vorming van veiligheidsregio’s. Dit wetsvoorstel heeft de nodige gevolgen voor de gemeente(n), de regio en de provincie. Deze gevolgen, plus een uitwerking van het wetsvoorstel, zijn onderwerp een plan van aanpak ´Naar een Veiligheidsregio Utrecht´ en van een notitie van de commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, dat is opgesteld voor het burgemeestersoverleg Veiligheid van 3 december 2003. Het plan van aanpak is een gezamenlijk plan van de 33 Utrechtse gemeenten, de Brandweer Regio Utrechts Land (BRUL), de GHOR/CPA en de Regiopolitie Utrecht.

Het college heeft de notitie en het plan van aanpak voor kennisgeving aangenomen. De stukken komen op de lijst van ingekomen stukken van de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk