Gestoken gevangenismedewerker Nieuwegein nog in het ziekenhuis, collega weer thuis

Een van de twee medewerkers die gisteren gewond is geraakt bij een steekpartij in de gevangenis in Nieuwegein, ligt nog in het ziekenhuis. De ander is inmiddels weer thuis. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Gisteren viel een TBS-gedetineerde een medewerker van de gevangenis aan met een steekwapen. Ook heeft de gedetineerde hete olie naar het slachtoffer gegooid. Een tweede medewerker probeerde de dader in bedwang te houden en raakte daarbij ook gewond. Deze medewerker is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Over de toestand van de andere medewerker zijn geen mededelingen gedaan.

Onduidelijk blijft wat de aanleiding was voor de aanval en waarmee de gedetineerde heeft gestoken. Volgens het ministerie heeft de directie van de gevangenis aangifte gedaan en heeft de politie de zaak in onderzoek.

Vakbond FNV noemt het incident “schokkend” en wil een onderzoek. “Voor ons is het nu belangrijk dat de onderste steen boven komt. Want hoe kan dit nu gebeuren? We weten dat in Nieuwegein het ziekteverzuim erg hoog is, ver boven het landelijke gemiddelde van 10 procent. Hoe kan het dat deze gevangene daar zijn straf kan uitzitten en hoe kan het dat een gevangene tot zulke dingen in staat is? Is er personeel ingezet dat niet direct ervaren is? Dat zijn vragen die wij beantwoord willen zien”, aldus de FNV.

Vorig jaar februari werd in de PI in Nieuwegein een gedetineerde in zijn arm gestoken. In 2013 was er een dodelijke steekpartij in de gevangenis. Onlangs bleek uit onderzoek dat een soepeler regime in de PI in Nieuwegein tot minder agressie heeft geleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren