Geslaagde zevende editie ‘Gluren bij de Buren’

Afgelopen zondag werd voor de zevende keer ‘Gluren bij de Buren’ gehouden in Nieuwegein. “Een oude date stond ineens in mijn huiskamer!” Was één van de vele kenmerkende reacties die Gluren bij de Buren na een uitbundige dag mocht ontvangen. Op zondag 11 maart mochten alle buren weer bij elkaar gluren tijdens het gratis te bezoeken huiskamerfestival, op zoek naar de verrassing van lokaal talent. Met Gluren bij de Buren wordt dit talent een podium geboden op een wel heel bijzondere plek, gewoon in de huiskamer. De programmering biedt voor ieder wat wils: van onontdekte singer-songwriters tot lokaal bekend theatertalent. De bank was de tribune, het vloerkleed het podium.

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Zo traden er 27 acts op in even zoveel huiskamers, en konden bezoekers van huiskamer naar huiskamer hoppen.

Dit zorgt niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand anders dan… je eigen buren. En dat Nieuwegein een sociale stad is met interesse voor cultuur, dat mocht wel blijken. In totaal hebben 1.890 bezoekers de optredens in Nieuwegein bezocht. Een hele mooie editie van Gluren bij de Buren in Nieuwegein!.

Het evenement vond deze editie voor het eerst in 16 gemeenten plaats. Landelijk coördinator Dirkjan van Oord. “Het is indrukwekkend om te zien dat er dit jaar door het hele land bijna 5.500 huiskamereigenaren en artiesten liefdevol betrokken zijn geweest bij Gluren bij de Buren. Een heus kippenvelmomentje.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!