Katern

Geslaagde WK-deelname voor KRC-Rolling

KRC Rolling heeft afgelopen week in verschillende disciplines deelgenomen aan de WK Kunstrolschaatsen wat van 29 september tot 8 oktober werd gehouden in Novara, Italië. Omdat het kunstrolschaatsen in Nederland, in tegenstelling tot landen als Italië, Spanje en Argentinië, een kleine sport is waren de verwachtingen van KRC Rolling realistisch. Een podiumplaats zou er niet inzitten. Doel was om een aansluiting te vinden met de top en om niet in de onderste regionen te eindigen.

De grote groep van KRC Rolling. Bestaande uit 16 leden, deed mee aan de discipline showrijden in de klasse grote groepen. Vooraf waren de verwachtingen niet hooggespannen. De andere deelnemers uit deze categorie kwamen allemaal uit Italië, Spanje, Argentinië en Portugal. De grote rolschaatslanden bij uitstek. In een bomvol stadion wisten de leden echter hun zenuwen in bedwang te houden en reden het nummer “Memoires de Paris” op de toppen van hun kunnen. Zij kregen mooie punten van de jury en eindigden tot hun verrassing binnen de top 10 op een prachtige 9e plaats. Het kwartet van KRC reed ook met overtuiging en eindigde als 11e in een sterk deelnemersveld.

Lisa van Trigt nam deel aan de discipline roldansen in de klasse junioren. Het lukte haar heel goed om te laten zien wat zij in huis heeft en zij eindigde mooi in de middenmoot op een 19e plaats. Haar wedstrijd in het vrijrijden verliep minder voorspoedig en hier moest zij genoegen nemen met een 29e plaats.

Sylvia Pistorius nam deel aan het vrijrijden in de klasse senioren. In een ijzersterk deelnemersveld van 39 wist zij met haar korte kür verrassend te eindigen als 20e. Helaas lukte het niet om haar positie vast te houden. Na haar lange kür eindigde zij in het eindklassement als 29e. Desondanks kijkt zij tevreden terig op haar deelname.

Voor KRC was het een zeer geslaagd WK. De leden hebben laten zien dat ze terecht geselecteerd waren voor WK-deelname en de aansluiting met de top is in gang gezet. Vol indrukken en motivatie is het team huiswaarts gekeerd.

One thought on “Geslaagde WK-deelname voor KRC-Rolling

  1. Elly Duivis

    Gefeliciteerd Allemaal Toppers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk