Geslaagde tweede DroomStart bijeenkomst over: ‘Eigen baas’

Afgelopen vrijdag vond de tweede DroomStart bijeenkomst plaats voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Dorpshuis Fort Vreeswijk en is bedoeld voor nieuwsgierige tieners die in contact willen komen met volwassenen die uiteenlopende beroepen hebben. De eerste bijeenkomst was met burgemeester Frans Backhuijs en een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

De jongeren gaan veel op locatie-bezoek bij verschillende bedrijven en laten zich inspireren en motiveren door de gastdocenten om later een beroep te gaan kiezen dat bij hen past. Het zijn interactieve avonden, de tieners zijn aan zet en zullen door een ‘vraag maar raak’ werkvorm in dialoog gaan met de gastdocenten.

Vrijdag 22 maart ontving de Nieuwegeinse ondernemer Annika Willemse een groep kinderen. Annika heeft een eigen zaak: ‘Knus bij Ann.’ Onder het genot van ovenverse, zelfgebakken muffins vroegen de kinderen Annika de hemd van het lijf over het hebben van een eigen bedrijf.

Vrijdag 10 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur zullen de kinderen op locatiebezoek gaan bij KWR: hét kennisinstituut op het gebied van de kwaliteit van water. Bij KWR werken heel veel mensen met heel veel verschillende beroepen en opleidingen.

Vrijdag 24 mei van 18.00 uur tot 20.00 uur staat het beroep van een reclamemaker centraal. Wat doe je als reclame-maker? Hoe word je dat? Wat moet je er voor kunnen en wie zijn je opdrachtgevers?

Wil je ook meedoen als jongere? Meld je dan aan via: dorpshuisvreeswijk@gmail.com of doorgeven aan de beheerder van het Dorpshuis op Fort Vreeswijk1. De kostyen voor deelname zijn 2,50 euro per keer (of 1 euro voor N-pas houders).

De jongeren in gesprek met Annika Willemse

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren