Geslaagde ‘stakingsdag’ op de basisschool Lucas Batau

Op de basisschool Lucas Batau in de wijk Batau Noord werd afgelopen vrijdag 15 maart niet gestaakt voor een beter loon en werkomstandigheden. In plaats hiervan was er een ludieke actie voorbereid om aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs. Ouders, opa’s en oma’s werden gevraagd te solliciteren op een ‘vacature voor één dag!’ Er werd door heel veel ouders aan deze oproep gehoor gegeven!

Zo gaven de ouders gymlessen en was er hulp bij de overblijf en bij het buitenspelen. Ook werden er godsdienstlessen gegeven. Er was een natuur en techniekles van een vader uit de spoorwegpraktijk (Pro-rail), die alles vertelde over het boren van tunnels onder het spoor. Natuurlijk waren er ook voorleesvaders, -moeders en -oma’s.

Wie van koekjes bakken hield kwam ook aan zijn trekken. Kinderen konden ook letterbingo spelen en tot slot werd er druk geknutseld en getekend onder de bezielende leiding van een aantal moeders en een oma.

Voor zowel, juffen en meesters als ouders en kinderen was het een bijzondere dag. Maar het doel van deze dag mag natuurlijk niet vergeten worden want met deze ludieke actie hopen de leerkrachten van Lucas Batau meer aandacht te krijgen voor de problemen in het onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren