Geslaagde Sport- en Speldag Rotayclub

Afgelopen zaterdag heeft de Rotaryclub Nieuwegein voor de zevende keer de Sport- en Speldag georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Na de opening van de spelen door wethouder Hans Adriani en na een spetterende ‘warming-up’, hebben bijna honderd kinderen onder leiding van tien studenten van de leergang Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Oosterlicht College op het terrein van het Nieuwegein Business Center zich in teamverband van hun sportiefste kant kunnen laten zien. De minder sportieven hebben zich kunnen uitleven met schilderen, tekenen en knutselen.

Na een zeer geslaagde en sportieve ontmoeting, zit het actieve deel er op en reikt wethouder Renée Blom de deelnemers hun welverdiende medaille uit. Hierna treedt ‘The Band CoLLexion’ op en natuurlijk zingen alle kinderen uit volle borst mee met het nummer: “We are the Champions.” En kampioenen, dat zijn het. Na een mooie, maar zeker ook een vermoeiende dag, waarbij het weer zich toch van een goede kant heeft laten zien, en na een uitgebreide barbecue zijn de kinderen met hun ouders en begeleiders wederom huiswaarts gekeerd; enthousiast en er vast van overtuigd om volgend jaar weer van de partij te zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren