Geslaagde Red Nose Day op het Anna van Rijn Lyceum

Leerlingen en docenten van het Anna van Rijn Lyceum aan de Albatros in Nieuwegein hielden vrijdag 22 december jl. traditionele hun ‘Red Nose Day.’ Tijdens deze actiedag haalt de school geld op voor de Rundu Secondary School in Namibië. Nieuwegein is een partnerstad van Rundu. Onze reporters Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke en maakten bovenstaand videoverslag.

Ook dit jaar staat de dag weer bol van de leuke, gekke en lekkere activiteiten. Waar de eersteklas de gymzaal ingaat voor een leuke sponsoractiviteit, bemanden de leerlingen van de hogere klassen verschillende eetkraampjes, kerstversiering verkopen, sjoelen bij een enorme sjoelbak, taarten gooien naar docenten, nagels lakken voor het goede doel, kerstmutsen vangen of oliebollen eten.

Met de nieuwe en vertrouwde activiteiten hoopt de school in de buurt te komen van het bedrag dat vorig jaar is opgehaald, namelijk € 7.500,-. Een bedrag waar de Rundu Secondary School goed gebruik van maakt. Door een nieuwe leerplichtwet barst de school in Namibië namelijk uit haar voegen en kunnen ze het geld extra goed gebruiken voor schoolmaaltijden, schoolspullen en inschrijfgeld voor vervolgopleidingen van de weeskinderen.

‘Naast veel vrijwilligers ontvangen we steun van sponsoren uit de buurt’ aldus Merel Kooijman, onderwijsassistent van het Anna van Rijn College. ‘Nog niet alle inkomsten waren meegerekend in de telling vanmiddag, maar we zaten al rond de 4 a 5 duizend euro, er komt nog veel bovenop’ geeft Kooijman aan. Binnenkort zal het bedrag bekend gemaakt worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren