Geslaagde openingsrit Motorclub Nieuwegein (MCN)

Op zondag 9 april jl. vond de feestelijke opening van het motorseizoen plaats bij de Motorclub Nieuwegein (MCN). Om het motorseizoen 2017 te openen werd traditioneel de vlag gehesen door de voorzitter van de motorclub in het clubhuis. Deze is gevestigd in het Petanquecentrum aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein. Hiermee werd het jaarprogramma van de club officieel geopend en vond de eerste rit plaats op de motor met alle leden.

Dit jaar werd de jongerenafdeling van de MCN extra in het zonnetje gezet. Veel motorrijders zijn immers al wat ouder en dan zou de aandacht voor de jongere rijders, die veel van de oudjes kunnen leren, kunnen verslappen. Jong MCN is een initiatief van enkele jongeren om ook hun leeftijdgenoten voor het motorrijden in een club te interesseren.

De Motorclub Nieuwegein is een vereniging en is opgericht in 1975. Het ledenaantal varieert en ligt gemiddeld tussen de 90 en 100. Motorrijden met de motorclub is leuk, maar rijden in clubverband houdt ook in dat men, voor de eigen veiligheid en van anderen, over een goede motorbeheersing beschikt en men zich aan bepaalde regels kan houden. Ook daar wordt bij de MCN uitgebreid aandacht aan geschonken.

Michael Simonse was aanwezig en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren