Geslaagde open dag Vitens

Nieuwegein heeft er een tijdje op moeten wachten, maar het ‘state of the art pompstation Tull en ’t Waal’ staat er nu. Daar wordt jaarlijks 4 miljoen kuub grondwater gezuiverd en onthard, waarna het in het leidingnet naar Nieuwegein wordt gepompt. Dit kraanwater behoort tot de beste van Nederland, superlekker en zacht. Tijdens de open dag kregen de bezoekers antwoord op al hun vragen over drinkwater en konden zij met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij het maken ervan.

In het begin regende het nog flink, maar nadat boven de kraan was dichtgedraaid kwam de zon snel door. Het was een complete dag ook voor het gezin, men kon meedoen aan een waterproeverij en genieten van een ritje per trein over de Lekdijk, onder het genot van een hapje, een drankje en een ijsje.
Verder waren er demonstraties over het aanleggen van een waterleiding en het verhelpen van lekkagesdaarin.

Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte van deze dag op zijn eigen wijze een videoverslag van. (Klik voor de video op het videocameraatje hieronder.)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren