Geslaagde mars van 16 kilometer voor veteranen door studenten Veiligheid & Defensie College

Het was vrijdag 16 juni de derde keer dat VeVA Marcheert plaatsvond in Nederland. Een evenement op 23 locaties waarbij bijna 2.000 studenten zich inzetten voor de erkenning en waardering voor veteranen door 16 kilometer te marsen. Ook in Nieuwegein waar, ondanks de hoge temperaturen, deden alle studenten van het Veiligheid & Defensie College mee aan de mars en wist iedereen de eindstreep te behalen.

Na de mars werden alle studenten onthaald door familie en vrienden aan de Dassenweide in Batau Noord. Ook werd, na een korte toespraak, een speciale herinnerings-coin aan alle deelnemers uitgereikt door de aanwezige Brigadegeneraal van Dooren en Brigade-adjudant Thijssen. In totaal namen in Nieuwegein bijna 200 studenten en docenten van ROC Midden Nederland deel aan de sponsor-mars voor Hulp voor Helden, waarvan een deel het parcours zelfs als speedmars aflegde.

VeVa Marcheert vindt een week voor Nationale Veteranendag (zaterdag 24 juni) plaats. Defensie-studenten kunnen zich laten sponsoren voor de mars en zo geld ophalen voor de stichting Hulp voor Helden. Deze stichting zet zich al 150 jaar in voor het welzijn van veteranen, militairen en het thuisfront. Maar dat is nog niet alles. “Naast deze loop zullen onze studenten op 7 juli ook nog meedoen aan twee gesponsorde activiteiten. De opbrengsten worden daarna bij elkaar opgeteld”, aldus begeleidend docent Leon Kluiterberg.

Over VeVa Marcheert
Tijdens VeVa Marcheert lopen (marsen) groepen Defensie-studenten gehuld in een speciaal t-shirt met witte anjer opdruk en camouflagebroek een 16 kilometer lang parcours. Deze witte anjer, ooit onlosmakelijk verbonden met Prins Bernhard en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, is inmiddels het symbool van uiting van waardering naar veteranen. Na afloop ontvingen alle deelnemers ook een speciale challenge coin (munt) in de vorm deze anjer als aandenken. Dergelijke coins dragen militairen naar Amerikaans gebruik bij zich als teken van verbondenheid met je onderdeel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk