Geslaagde Mantelzorgdag in Nieuwegein

In het kader van de Dag van de Mantelzorg heeft het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein in samenwerking met de gemeente Nieuwegein op donderdag 10 november een informatiemarkt en workshops in het MeetingDistrict gehouden. Op deze dag werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet wat onder meer tot uitdrukking kwam in de overhandiging van door de gemeente beschikbaar gestelde verrassingstasjes en VVV-bonnen. Wethouder Hans Adriani overhandigde de eerste bon uit aan de heer Bennes. Daarna opent hij de informatiemarkt.

Er waren diverse infostands met aanbod over zorg en welzijn. De aanwezigen konden daarnaast gebruik maken van activiteiten als stoelmassages, bloemschikken, armband maken, kleur- en stijladvies, mindfullness op muziek ect. Onze videograaf Bart van Rooijen trok erop uit met zijn camera en maakte bovenstaande impressie.

Vitras heeft voor alle 13 gemeenten in haar werkgebied een mantelzorger genomineerd. Voor de gemeente Nieuwegein is dat mevrouw Sibbald geworden. Hiermee zet zij symbolisch de ruim 4 miljoen mensen en 400.000 vrijwilligers in Nederland die regelmatig voor een ander zorgen, in het zonnetje. Met de campagne ‘Samen Trots’ geeft Vitras aan hoe belangrijk mantelzorgers zijn bij de zorg voor cliënten, die daarbij samenwerken met professionele zorg.

Mevrouw Sibbald kreeg een Vitras tulpje opgespeld en ontving daarnaast, net als andere mantelzorgers van cliënten van Vitras, het unieke Mantelzorg Dagboek. Een boek waarin de relatie tussen mantelzorger en cliënt wordt ondersteund met relevante informatie, mooie gedichten, nuttige adressen en handige notitiepagina’s.

mantelzorgerbennes

Mantelzorger de heer Bennes zorgt al 12 jaar voor zijn zieke vrouw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk