Geslaagde lezing over democratie in de bieb

De lezing over democratie en Provinciale Staten die maandagmiddag plaatsvond in de bibliotheek ‘De tweede verdieping’ in de binnenstad van Nieuwegein was een groot succes. Veel bezoekers kwamen om meer te leren over het belang van democratie.

Betsy de Keizer opende de middag met veel enthousiasme en introduceerde eerst Hanny Plomp-van Rheenen (gemeenteraadslid namens D66 in Nieuwegein). Hanny sprak over democratie en legde uit wat dit begrip precies inhoudt. Ze vertelde ook hoe inwoners van Nieuwegein hun stem kunnen laten horen. Na de presentatie van Hanny was er ruimte voor vragen uit het publiek. Veel bezoekers waren ook geïnteresseerd in de ideeënmarkt waar Hanny over vertelde en stelden daar vragen over.

Na de pauze was het de beurt aan Marianne de Widt (D66 Statenlid voor de provincie
Utrecht) om te spreken over de Provinciale Staten en Waterschappen. Marianne legde uit wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van deze organen en hoe zij invloed hebben op het dagelijks leven. En hoe belangrijk het is om te gaan stemmen. Beide spreeksters vulden elkaar mooi aan en deelden hun kennis op een duidelijke en toegankelijke manier. De lezing werd afgesloten met interessante vragen uit het publiek, die de lezing overigens zeer waardeerden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk