Geslaagde kookworkshop voor kinderen

De bibliotheek ‘De Tweedeverdieping’ in Nieuwegein organiseerde vrijdag 11 mei een kookworkshop voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Onder leiding van chefkok Cees van Suylekom, van het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum uit Nieuwegein, konden de kinderen diverse gerechten maken. Aan het begin van de kookworkshop kozen de jonge koks in teamverband een ‘mysteriebox,’ een doos waarin een recept en de ingredienten zaten. Pas na het openen van de boxen werd duidelijk wat het menu van die dag ging worden. Vijftien kinderen deden mee en leerden verschillende menu’s te bereiden, die na afloop met smaak opgegeten werden. ‘Op Moederdag wordt er natuurlijk door zoon of dochter gekookt’ aldus een van de ouders die een oogje in het zeil hield.

De kookworkshop is een uniek samenwerkingsproject met de Nieuwegeinse middenstand. Gemma Wiegant van de bibliotheek: ‘Zonder bijdrage van de Nieuwegeinse samenleving heeft de bibliotheek geen meerwaarde.’ Niet alleen van Suylekom steunt het initiatief. Ook Dennis Steenhuis van relatiegeschenkenbedrijf Artglas Int., Christ van Loon van de Plusmarkt en Kees Bont van de Volendammer steunden het project en leverden allerlei producten voor de kookworkshop. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren