Geslaagde inloopavond nieuw politiebureau

Het politiebureau aan de Schakelstede in City, de binnenstad van Nieuwegein, gaat verhuizen naar de plek tussen de carpoolplaats en de A2-afrit Nieuwegein-Zuid. De verhuizing is nodig, want ook in de toekomst moet het gebouw van de politie goed bereikbaar blijven. Na een uitgebreide verkenning in de stad, bleek de ronding van de A2 bij Nieuwegein-Zuid de beste locatie.

Het Klooster, wat veel werd geopperd, bleek niet geschikt. Dit bedrijventerrein biedt bijvoorbeeld geen ruimte voor een calamiteitenuitgang: er is maar één mogelijkheid om het terrein te verlaten. Dit maakt het ongeschikt voor een politiebureau.

Door de gemeente en de politie is er afgelopen dinsdag 22 februari een inloopavond georganiseerd voor bewoners van de Lekboulevard. De bewoners worden hiermee betrokken bij de plannen zodat zij hun vragen en eventuele zorgen kunnen uiten. Als alles volgens planning verloopt, is het bestemmingsplan in de tweede helft van 2022 klaar. Daarna kan de bouw starten die vermoedelijk 1 tot 1,5 jaar zal duren.

Faunapassage
De zorgen die nu gehoord worden zijn dat men het erg vindt dat er groen verdwijnt op een plek waar vogels en andere diersoorten ongestoord kunnen leven. In de plannen is daar rekening mee gehouden door het maken van ruimte voor een zogenoemde faunapassage: een manier om de uiterwaarden van de Lek en het stukje groen tussen de (snel)wegen te verbinden met de natuur van het park er boven.

Wat gaat er met het oude politiebureau gebeuren?
De gemeente is in gesprek met de politie om de plek waar het politiebureau nu staat te kopen. Het gebouw kan dan worden gesloopt. Het Bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein biedt daar mogelijkheden voor sociale woningen. Met op de begane grond een openbare fietsenstalling en bijvoorbeeld een bioscoop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk