Geslaagde clinic observeren en signaleren

Woensdagavond 2 november verzorgde de politie een clinic observeren en signaleren voor bewoners uit Nieuwegein. Veel inwoners voelen zich betrokken bij hun buurt en kennen hun eigen buurt goed. Juist de buurtbewoners signaleren dan ook snel of een situatie in hun wijk afwijkend is van het normale straatbeeld. Maar hoe met zo’n signalering wordt omgegaan verschilt nogal. Dat bleek tijdens de voorbeelden die de bewoners aandroegen.

Het doel van de clinic was dan ook het vroegtijdig herkennen van verdacht gedrag en het versterken van de samenwerking tussen inwoners van Nieuwegein en de politie. Daardoor kunnen verdachte situaties snel bij de politie gemeld worden. Verdachten kunnen snel worden opgepakt en daarmee kunnen strafbare feiten worden voorkomen.

Opvallend veel aanwezigen vertelden over hun ervaringen met verdachte situaties en welke acties zij wel of niet hadden ondernomen. Bewoners kregen tips waar op te letten bij een verdachte situatie, wat de werkwijze is van inbrekers, waar op te letten om een inbraak te voorkomen en welk nummer wanneer gebeld moet worden. Daarbij benadrukte de politie meermalen dat bewoners liever een keer teveel 112 konden bellen dan te weinig. Immers, 112 daar van je boeven mee!

Na afloop gaven de aanwezigen aan dit zeker een geslaagde avond te hebben gevonden en weer nieuwe inzichten te hebben opgedaan.

One thought on “Geslaagde clinic observeren en signaleren

  1. Mathieu W

    Wanneer is er weer zo’n clinic?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren