Katern

Geslaagde Buurtborrel in de Galecopperboog

Afgelopen zaterdag 12 januari jl. konden wijkbewoners binnenlopen tijdens de eerste Buurtborrel in de wijk Galecop. Enkele bewoners bezochten het buurtplein om zich te laten informeren over wat er het afgelopen jaar is gebeurd in de wijk en wat dit jaar gaat gebeuren. Wijkwethouder Ellie Eggengoor (VVD) opende het nieuwe sociale platform voor de wijk: DeGalecop.nl.

De wijkwebsite DeGalecop wordt beheerd door Buurtverbinders. Buurtverbinders zijn vrijwilligers en professionals die er voor zorgen dat iedereen in de buurt of de wijk met deze site uit de voeten kan. Maar, nóg belangrijker: Buurtverbinders brengen mensen met elkaar in contact, zowel via de buurtsite als daarbuiten. Dat kan gewoon op straat zijn, maar ook via social media als Facebook, Twitter en Flickr.

Jan van Rossum, voorzitter van het wijknetwerk in Galecop: ‘In onze rol als Buurtverbinder stimuleren we buurtbewoners, organisaties en bedrijven gebruik te maken van de vele mogelijkheden die dit online buurtplein biedt om vooral zelf berichten te plaatsen. Daarnaast houden we ook een oogje in het zeil.’

Sander Derks, wijkcoördinator vanuit de gemeente Nieuwegein voor o.a. Galecop: ‘Wij doen dit omdat we allemaal graag in Galecop wonen en werken en een bijdrage willen leveren aan het nog leuker en aangenamer maken van de wijk. We geloven er ook in dat er zo een sociale kaart ontstaat waarmee mensen dingen makkelijk zelf, met en voor elkaar, kunnen regelen.’

De Buurtverbinders in Galecop

Onze videograaf Jos van Vogelpoel, zelf inwoner van de wijk Galecop, nam een kijkje tijdens de buurtborrel en nam zijn camera mee voor bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk