Geslaagde afsluiting project ‘Nieuwegein op de kaart’

Afgelopen vrijdag 9 juli vond op het schoolplein van de Vroonesteinschool in de wijk Zuilenstein de afsluiting plaats van het project ‘Nieuwegein op de kaart.’ Gedurende de projectperiode hebben alle groepen aandacht besteed aan Nieuwegein 50 jaar. Op 1 juli 2021 was het precies 50 jaar dat de gemeente Nieuwegein ontstond door samenvoeging van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk.

Tijdens het project werden huizen gebouwd in de kleutergroepen, was er aandacht voor kasteel Vroonestein, hebben leerlingen een cultuurhistorische wandeling door de wijk gemaakt en zijn de oudste leerlingen door een PowerPoint presentatie door de jarige stad gewandeld.

Tijdens de afsluiting waren alle 198 kinderen betrokken. Zij vormden gezamenlijk het getal 50. Leerlingen van groep 6 toonden de ontwikkeling van Nieuwegein vanaf de geboorte in 1971 naar de toestand 50 jaar later. Zij lieten dit zien door 9 geverfde stukken karton die samen de plattegrond van Nieuwegein vormden.

Op de twee foto’s de situatie zoals die was in 1971 (met rechts de 0 die door de jongste leerlingen wordt gevormd) en die van 2021 waarbij links nu ook de 5 door de oudste kinderen is gemaakt. Het spektakel werd door één van de ouders met een mini-drone gefilmd.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren