Katern

Geslaagd weekend voor de schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn

Op zaterdag 21 januari jl. werd in Nieuwegein de 2de wedstrijd van de landelijke 5-kamp schoonspringen gehouden. In de E-groep (9 jaar en jonger) was er zilver voor Jinte vd Hoef en brons voor Ike IJmker van Zwemvereniging Aquarijn. In de D-groep (10/11 jarigen) was er zilver voor Csilla van Os. Samuel Quist werd in zijn 1ste 5-kamp keurig 5de.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er een bronzen medaille voor de debuterende Tim Stelte. In de B+-groep (14 jaar en ouder) was er goud voor Esther Poort. Judith Peeters werd 4de.

In de Allin groep (8 sprongen) was het goud voor de pas 10-jarige Matthew Hibbert. Iris de Heer werd 4de en Susanne Klooster werd 6de. Deze mooie individuele resultaten zorgen ervoor dat Aquarijn ruimschoots aan de leiding gaat in het clubklassement met 106 punten. PSV Eindhoven staat 2de met 48 punten en SBC Breda staat 3de met 45 punten.

Op zondag 22 januari werd in Amsterdam de 3de wedstrijd van de Breedtesport gehouden. Aquarijn had veel nieuwe, jonge springers die hun debuut maakten. De afdeling schoonspringen is springlevend! Er gingen ook medailles mee naar Nieuwegein. Brons was er voor Csilla van os in de E-groep, zilver voor Samuel Quist in de D-groep, Tim Stelte behaalde goud in de C-groep, voor Judith Peeters was er zilver in de B-groep en Susanne Klooster haalde goud in de A-groep.

In het clubklassement was Aquarijn de dagwinnaar. Het verschil met de nummer 1 is hierdoor kleiner geworden. 1: PSV Eindhoven 312 punten. 2: Aquarijn Nieuwegein 299 punten en op plek 3 staat WVZ Alphen met 169 punten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk