Katern

Geslaagd Merwestein Zwemgala levert Nederlands Record op

Afgelopen weekend werd voor de achtste keer het Merwestein Zwemgala gehouden. Tijdens dit weekend werden 2071 starts gegeven en een record aantal van 375 zwemmers van maar liefst 27 zwemverenigingen uit het hele land deden mee aan dit zwemtoernooi.

De 50 meter vrije slag werd gewonnen door Jonne Schaafsma van The Hague Swimming, tweede werd Casper Mutselaers van Octopus (Heerde) en de verrassende derde was Thyrese Wilson van ZPC Amersfoort. Bij de dames, over dezelfde lengte, ging Elinore de Jong van The Hague Swimming met de titel naar huis.

Op de 100 meter vrije slag bij de vrouwen was Femke Spiering van VZC-E&P uit Veenendaal eerste en tweede werd Elinore de Jong van The Hague Swimming(Den Haag), derde was Sam van Nunen van PSV ( Eindhoven). Bij de mannen won Austin Namesnik van ZPC Amersfoort.

Zondag kwam Jesse Puts, zwemmer bij Aquarijn de prijzen bij de finales uitreiken. Jesse is momenteel de snelste zwemmer van Nederland op de 50 meter vrije slag. Volgende week tijdens een kwalificatiewedstrijd in Aken zal hij proberen zijn limiet te zwemmen voor de WK. Het tweede kwalificatiemoment hiervoor zijn de Nationale Kampioenschappen in Hoofddorp 4,5 en 6 november as. Hij heeft een tijdje bij het NTC in Amsterdam gezwommen maar kwam terug bij zijn oude trainer Herman van den Berg.

Thijs van den End van ZPC Woerden klasse S9 (bij de gehandicapte zwemmers op de 200 meter rugslag brak het Nederlands record met een tijd van 02;18,85.

Sacha Steunenberg van Auarijn: ‘We kunnen weer terug kijken op een mooi toernooi waar veel limieten worden gezwommen en tijden werden aangescherpt. De leden van Aquarijn uit Nieuwegein zwommen erg goed bij de junioren/jeugd sneuvelden veel PR’s met grote verschillen van hun oude tijden.’

zwemgalafinalisten

Op de foto:  De Finalisten dames op de 50 meter vrije slag. Links Richelle Koot van Aquarijn uit Nieuwegein, midden Elinore de Jong en rechts Sam van Nuenen van PSV.

One thought on “Geslaagd Merwestein Zwemgala levert Nederlands Record op

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk