Geslaagd debat tussen politici en studenten ROC Midden Nederland

Studentvertegenwoordigers van het Automotive College, ICT College en het Facility, Horeca & Travel College in Nieuwegein gingen woensdag 7 maart jl. in debat met wethouders en raadsleden van de gemeente Nieuwegein. Aan de orde kwamen onderwerpen zoals verkeer, immigratie en openbare veiligheid. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke om videoverslag te doen.

Het publiek bestond uit vijf klassen met studenten van de mbo-colleges uit Nieuwegein. Deelnemende politici waren wethouder Hans Adriani (PvdA) en de raadsleden Marieke Schouten (GroenLinks), Gerben Horst (CDA), Tom Verhoeve (D66) en Marco Diekstra (VVD).

Aanleiding voor het debat was uiteraard de Gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. De afgelopen tijd is er veel aandacht voor het mbo in de landelijke media. ‘Dit debat was een goede gelegenheid om het mbo ook lokaal extra onder de aandacht te brengen bij wethouders en raadsleden’ aldus Aris Willems, woordvoerder ROC Midden Nederland.

Zowel de gemeente als ROC Midden Nederland hebben de ambitie uitgesproken om te blijven investeren in de aansluiting van onderwijs op de praktijk. ‘De nieuwe economische visie en het profiel van de gemeente Nieuwgein als mbo-stad sluiten daar mooi bij aan’ aldus Willems.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren