Gerben Horst uit Nieuwegein LHBTI-lijstduwer voor het CDA

Op de afgelopen provinciale Algemene Leden Vergadering in Utrecht is de regionale staartlijst van het CDA vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Gerben Horst uit Nieuwegein mag plaatsnemen op positie 59 van de staartlijst. De 51-jarige Horst is niet de enige LHBTI-lijstduwer. Maar liefst 11 LHBTI-lijstduwers door het hele land zijn toegevoegd aan de kandidatenlijst voor het CDA. ‘Dit riante aantal laat zien dat de LHBTI-gemeenschap bij het CDA gehoord wordt’ aldus Horst.

Gerben Horst

Horst is ambassadeur voor het CDA als fractievoorzitter in de Nieuwegeinse gemeenteraad en mede-oprichter van het CDA Pride netwerk. In de regionale campagne wil Horst een stem geven aan het belang van een veilige samenleving waar iedereen de kans krijgt om mee te doen, ongeacht geslacht, afkomst, beperking of seksuele oriëntatie. “Samen met de andere kandidaten op de toplijst laten we aan Nederland zien dat mensen die positief bijdragen bij het CDA meetellen, meepraten en meedoen!”, aldus Horst.

Wopke Hoekstra, lijsttrekker van het CDA en minister van Financiën: “Iedereen in Nederland moet zichzelf kunnen zijn. Toch zien we nog te vaak dat mensen niet veilig over straat kunnen. Simpelweg om wie ze zijn. Ik vind dat onacceptabel en ik zal dat ook niet accepteren. Het CDA is een partij die er voor iedereen is. Niet je afkomst, geslacht of seksuele oriëntatie doet er toe, maar de bijdrage die je levert aan de samenleving.”

Dat maakte Hoekstra ook duidelijk door zijn deelname aan het COC Lijsttrekkersdebat, dat vrijdag 5 februari plaatsvond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!