Gerben Horst CDA-lijsttrekker in 2018

De ledenvergadering van de CDA-afdeling Nieuwegein heeft woensdagavond Gerben Horst verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Horst is op dit moment fractievoorzitter voor het CDA in Nieuwegein. “Ik vind het een grote eer en voorrecht om de CDA-lijst te mogen aanvoeren”, zegt Horst in reactie op zijn verkiezing.

Met Horst kiest het CDA Nieuwegein voor een ervaren en bekend raadslid aan de kop van de kandi-datenlijst. Hij is sinds de vorige verkiezingen in maart 2014 raadslid voor het CDA. Daarvoor was hij voor die partij een jaar als commissielid actief in de Nieuwegeinse raad.

Kort na de zomer heeft Horst het fractievoorzitterschap overgenomen van vertrekkend raadslid Roelof de Wild. “De afgelopen jaren heb ik mij in de gemeenteraad voor veel verschillende onderwerpen ingezet. Van meer aandacht voor de veiligheid van de tramoverwegen en de verplaatsing van de weekmarkt naar het Stadsplein tot uitbreiding van het armoedebeleid naar kinderen uit gezinnen met schuldenproblemen. Zaken die verschillende inwoners raken in hun dagelijks leven. Ik wil me ook de komende jaren met een nieuwe fractie blijven inzetten voor de belangen van alle inwoners van Nieuwegein”, aldus Horst.

De komende campagne ziet Horst met vertrouwen tegemoet: “Samen met de andere CDA-kandidaten ga ik naar de kiezers met onze speerpunten van een schoon, heel en veilig Nieuwegein.“ Horst hoopt dat de kiezers de CDA-visie voor een Nieuwegein waar iedereen graag woont en werkt zal steunen. Het CDA gaat voor vijf zetels in de nieuwe gemeenteraad van Nieuwegein.

In het dagelijks leven werkt Horst in Den Haag, waar hij zich bezig houdt met arbeidsmarktvraagstukken in de onderwijssector. Hij woont samen met zijn echtgenoot in de wijk Doorslag.

4 thoughts on “Gerben Horst CDA-lijsttrekker in 2018

 1. Conny van der wal

  Gefeliciteerd Gerben!!!
  Op naar het wethouderschap. ..

  Kom je nog eens buurten in 2018 bij ons Repaircafe?
  Dan bestaan we 5 jaar……

  Duurzame sociale groet van:
  C🙋nny van der Wal

  1. Hoi Conny,
   Ik kom zeker graag weer eens langs bij het Repaircafé. Laat je even weten wanneer het jullie schikt?
   Groet,
   Gerben

 2. Jos van Rossum

  Hallo Gerben, Ik wens je alle succes met je nieuwe megaklus, ik prijs je enthousiastme maar woorden zijn nog geen daden en ik vind het erg gevaarlijk om alleen maar daarop te bogen. Liever zag ik dat er de ervaren oude rotten de zaklantaarn daar lieten schijnen wat haalbaar is van die woorden. Je roept iets maar je weet ook dat je daar later op afgerekend wordt. Veel wijsheid toegewenst. Gr. Jos

  1. Gerben Horst

   Beste Jos,
   Dank voor de succeswensen.
   Woorden zijn inderdaad nog geen daden. Maar ik wil onder woorden te brengen wat naar de mening van het CDA noodzakelijk en haalbaar is voor Nieuwegein. En je mag mij en de rest van de CDA-fractie aanspreken op het realiseren van de daden die bij die woorden horen. Je snapt natuurlijk dat we daarvoor moeten samenwerken met andere partijen binnen de gemeenteraad. En dat daarin het CDA niet altijd 100% zijn zin kan krijgen. Maar wees er van overtuigd dat we ons uiterste best doen om het beste voor Nieuwegein te realiseren. Aarzel niet om ons je mening te geven. Dat kan via cdanieuwegein@gmail.com of op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/CDANieuwegein/
   Groet,
   Gerben

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk