Katern

Gerard T. vandaag weer voor de rechter

De rechter buigt zich vandaag (maandag 1 juni 2015) opnieuw over de vermoedelijke Utrechtse 52-jarige serieverkrachter Gerard T. uit Nieuwegein. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. De Nieuwegeiner werd vorig jaar juli aangehouden, nadat DNA-onderzoek hem had gelinkt aan drie verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. Gerard T. moest DNA afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal. Dat leverde drie matches op in de DNA-databank.

Tijdens de zitting in april dit jaar, bepaalde de rechter nog dat T. langer in voorarrest moest blijven. Hij zweeg toen in alle toonaarde. De rechtbank wilde dat hij zou meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust in de regio. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe.

Gerard T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren