Katern

‘Gerard T. bekent serieverkrachter te zijn’

De rechtszaak tegen de Nieuwegeiner Gerard T., de man die wordt gezien als de Utrechtse serieverkrachter, wordt op 18 en 19 januari inhoudelijk behandeld. Volgens het OM is het onderzoek nagenoeg afgerond. In juli 2014 werd de vermeende Utrechtse serieverkrachter opgepakt. Dat gebeurde nadat T. DNA had moeten afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal in Nieuwegein. Sindsdien zit hij in voorarrest. De Utrechtse serieverkrachter sloeg sinds 1995 zo’n twintig keer toe. Bij vier zaken is het dna van Gerard T. gevonden. Meer over Gerard T. vindt u in ons archief.

Gerard T. zou tegen een politie-informant in het huis van bewaring hebben bekend dat hij de Utrechtse serieverkrachter is. ‘Normaal vertel ik dit aan niemand, maar ik ben de Utrechtse serieverkrachter’, heeft hij volgens de informant gezegd. Dat bleek maandag tijdens een pro-formazitting in deze zaak in de rechtbank in Utrecht. Tot nog toe heeft T. (52) altijd gezwegen. De Nieuwegeiner houdt bij alle verhoren namelijk zijn mond en daarom probeerde de politie het op deze manier.

Zijn advocaat Maarten Krikke trekt de bekentenis echter in twijfel. ‘Hij heeft later tegen mij ontkend dat hij dit gezegd heeft.’ De gesprekken met de infiltrant zijn niet opgenomen. ‘Er is dus niet na te gaan hoe de gesprekken zijn verlopen en wat er precies is gezegd’, aldus de advocaat. De advocaat van T. wil de betreffende informant graag als getuige horen in deze zaak, in aanwezigheid van zijn cliënt. De informant zal gehoord worden bij de rechter-commissaris, besliste de rechtbank. Het is aan de rechter-commissaris om te beslissen of T. daarbij kan zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk