Genomineerden voor Kunst- & Cultuurprijs 2013

Voor de onderscheiding Kunst- & Cultuurprijs van 2013, die tijdens Nieuwegein Awards 2014 wordt uitgereikt, heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden voorgedragen voor deze onderscheiding. Uit de kandidaten koos zij uiteindelijk voor beeldend kunstenaar Sasja Bork, Stichting Geinbeat en de Volksuniversiteit Nieuwegein. De jury omschreef haar keuze als volgt.

Beeldend kunstenaar Sasja Bork heeft met haar kunst een duidelijke stempel gezet op Nieuwegein. Zij is een actieve, inspirerende en vernieuwende Nieuwegeinse persoonlijkheid die aandacht voor cultuur bij eenieder weet te stimuleren. Haar atelier is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een flinke schilderschool die de bakermat vormde van de Stichting KunstGein. Stichting Geinbeat organiseert sinds 1995 onder de bezielende leiding van Fred Jacquet popactiviteiten in Nieuwegein, zoals het Geinbeatfestival, de Kleine Prijs van Nieuwegein en ‘Back to the Sixties’-avonden. Geinbeat is in achttien jaar uitgegroeid tot een geliefd jaarlijks festival en een traditie in Nieuwegein. Mede door de steun van haar vele vrijwilligers heeft de Stichting Geinbeat, Nieuwegein en de Nieuwegeinse popmuzikanten op de muzikale kaart gezet.
Al vanaf de oprichting in 1979 voldoet de Volksuniversiteit Nieuwegein aan een grote behoefte binnen Nieuwegein en omgeving. Dankzij de enthousiaste en betrokken inzet van haar vrijwilligers en docenten kan zij tweejaarlijks een veelzijdig cursusprogramma aanbieden voor volwassen inwoners van Nieuwegein ongeacht vooropleiding en achtergrond. Daarnaast biedt de Volksuniversiteit lezingen en cursussen aan over uiteenlopende onderwerpen, waarbij zij veelal aanhaakt bij actuele thema’s en tentoonstellingen.

De jury van de Kunst- en Cultuurprijs 2013 bestaat uit Ariane Kop, directeur theater en kunstencentrum De Kom, Cindy Bergman, beleidsadviseur Kunst & Cultuur van de gemeente en Ton Willenberg, coördinator kunstexposities Historische Kring en tevens de winnaar van afgelopen jaar. Uit de drie genomineerden zullen zij unaniem de uiteindelijke winnaar kiezen, die de award Kunst- & Cultuurprijs 2013 tijdens de vierde editie van Nieuwegein Awards in ontvangst mag nemen. Rabobank Utrecht e.o. adopteerde deze onderscheiding en zal haar in de persoon van Ralph van Soomeren op 1 februari a.s. in het NBC Congrescentrum uitreiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren