Katern

Genomineerden Nieuwegein Awards bekend

De genomineerden voor Nieuwegein Awards 2016 zijn vastgesteld. Na verscheidene overlegrondes hebben de onafhankelijke jury’s per categorie drie genomineerden aangewezen. ‘Een niet geringe klus, daar er dit jaar een record aantal kandidaten werd aangemeld’ aldus de organisatie.

Dat de uitreiking van de Nieuwegeinse awards inmiddels een serieuze zaak is geworden blijkt uit de enorme hoeveelheid aanmeldingen. Dit jaar meer dan zeventig! Uit de kandidaten in de categorie Kunst & Cultuur koos de betreffende jury het culturele festijn Vreeswijk bij Kaarslicht, dichter en tekstschrijver Ton de Gruijter en journaliste en kunst & cultuur- promotor Grieta Felix, als haar genomineerden. De Sluizenloop, Stichting 4 en 5 mei comité Nieuwegein en Lijfstyle Nieuwegein zijn de nominees voor Evenement 2015.

Vrijwilligers Hannie Sipman, van Repair Café, Kees Laagland, van Stichting Activiteitengroep Vreeswijk en Wim Kielen, van Tafeltennis Vereniging Nieuwegein, werden genomineerd voor de Vrijwilligers award. Voor de onderscheiding Vrijwilligersorganisatie behoren Rouwgroep Nieuwegein, Stichting 4 en 5 mei comité Nieuwegein en Kledingbank4Nieuwegein tot de ‘laatste drie’. Ondernemers Oscar Spalburg van Gym Nieuwegein, Martin Reijmerink van de Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) en Christ van Loon van Plus Van Loon en Grapes & Bottles zijn genomineerd voor de award Ondernemer/Onderneming 2015. De nieuwe prijs Duurzaamheid moest even op gang komen, maar ook daar konden uiteindelijk de drie nominaties worden vastgesteld. Het werden Samen Duurzaam Nieuwegein, advies- en ingenieursbureau LPB/Sight en Repair Café Nieuwegein.

De jury voor de sportprijzen had een extra grote klus, zij moest in vier categorieën uit achtentwintig kandidaten een keus maken. Na veel wikken en wegen kwam zij tot de volgende namen. Genomineerd voor Sporttalent 2015 werden Brian Versluis en Jesse Fokkenrood, beiden atleet bij Atletiekvereniging Atverni en Michael Ray Rozengarden, Kenpo karateka bij Katsudo Kenpo. Rozengarden won de award al eerder. In 2012 mocht hij zich Sporttalent van het Jaar 2011 noemen. Fokkenrood was in 2014 en 2015 genomineerd. Hij won de award in 2014. Voor Sportman van het Jaar 2015 koos de jury bokser Sammy Wagensveld van De Voltreffer, wedstrijdzwemmer bij Aquarijn Jesse Puts en Melvin Schol, Jiujitsuka bij Combysport. Uit de kandidaten voor de Sportvrouw werden Agaath Wartena, Charella Westra en Ellen Jansen gekozen. Wartena is Kenpo karateka bij Katsudo Kenpo, Westra beoefent jiu jitsu bij Combysport en Jansen bowlt op hoog niveau bij Chandra Bowling. Voor de award Sportploeg 2015 werd een record aantal aanmeldingen gedaan. Uit de elf kandidaten kwamen de voetballers van SV Geinoord Heren 1, de volleyballers Jongens A van Telecombinatie/NVC en jiu jitsu-duo Ruben Assman en Marnix Bunnik naar voren.

Wie de winnaar van de award Politicus 2015 wordt, kan het publiek tot en met 24 januari a.s. nog meebepalen via de poll op www.pen.nl. Op 13 februari mogen tijdens Nieuwegein Awards de winnaars het bekende beeldje in ontvangst nemen. Dan zal ook de Nieuwegeiner 2015 gehuldigd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk