Genomineerden Kunst- en Cultuurprijs bekend

Na gedegen overleg heeft de jury van de categorie Kunst- en Cultuurprijs 2012 voor de Nieuwegein Awards drie genomineerden voorgedragen voor deze onderscheiding. Uit de ruime hoeveelheid kandidaten koos zij uiteindelijk voor Fotogroep FotoGein, Historische Kring Nieuwegein en voor het jonge Nieuwegeinse talent Casper Buitendijk (foto).

In het kort onderbouwde de jury haar keuze als volgt: FotoGein is een fotogroep die binnen de kaders van de hobby van de leden, fotografie, over zijn eigen grenzen kijkt en daarmee van onschatbare waarde is voor Nieuwegein. De Historische Kring Nieuwegein is een springlevende historische vereniging die niet alleen van grote betekenis is voor de cultuurhistorie van Nieuwegein, maar ook voor de hedendaagse beeldende kunst in Nieuwegein en de cultuureducatie van onze jeugd. Casper Buitendijk is een nieuw talent. Deze 16-jarige student VWO is naast regisseur ook maker van zijn eigen films en heeft daarmee al vele prijzen gewonnen.

De onafhankelijk jury bestond uit Roel Rasker , voormalig directeur De Kom, Volkert Munzebrock, beleidsadviseur Kunst & Cultuur van de gemeente Nieuwegein, Ariane Kop, directeur De Kom en Rien Le Clercq, voorzitter Nieuwegeins Kamerkoor en bovendien winnaar van afgelopen jaar. Uit de drie genomineerden hebben zij inmiddels de uiteindelijke winnaar gekozen, die de award Kunst- en Cultuurprijs 2012 tijdens Nieuwegein Awards op 2 februari a.s. in ontvangst mag nemen. Rabobank Utrecht e.o. adopteert deze prijs en zal haar in het NBC uitreiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren