Genomineerde politici Nieuwegein Awards

Erna Kotkamp, Martin Monrooij en Mark Snoeren zijn de drie genomineerde politici voor de award Politicus van het Jaar 2014. Burgemeester Frans Backhuijs maakte deze namen dinsdagavond 18 november in De Lantaern bekend, voorafgaand aan het Politiek Café Nieuwegein. Kotkamp, fractievoorzitter van Groen Links, behoorde al twee keer eerder tot de genomineerden evenals fractievoorzitter van de Christen Unie, Martin Monrooij. Monrooij werd bovendien de eerste Politicus van het Jaar in Nieuwegein. Tijdens de eerste editie van Nieuwegein Awards, in 2011, werd deze onderscheiding voor het eerst uitgereikt. Voor VVD fractievoorzitter Snoeren is dit zijn eerste nominatie voor de onderscheiding.

Welke Nieuwegeinse politicus zich uiteindelijk “Politicus van het Jaar 2014” mag noemen bepalen een vakjury en het publiek. De vakjury, bestaande uit de journalisten Grieta Felix, Anne Marije Zwart en Raymond de Jong brengt ook een stem uit. Het publiek kan van 10 tot en met 24 januari 2015 haar stem uitbrengen via een poll op De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl). Daarnaast worden de bezoekers van het Politiek Café van 20 januari a.s. in de gelegenheid gesteld om, voorafgaand aan de bijeenkomst, via een stemformulier te stemmen voor de winnaar.

Op 25 januari worden alle stemmen geteld en worden de resultaten van de stemrondes evenredig verwerkt om tot de uiteindelijke uitslag te komen. Op zaterdag 7 februari 2015 zal tijdens Nieuwegein Awards 2015 duidelijk worden wie zich komend jaar Politicus van het jaar 2014 mag noemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren