De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, GroenLinks: ‘Nieuwegein, daar wil ik wonen’

Nog even en het is 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt dan een keuze maken, misschien wel het verschil. Maar dat kunt u alleen als u ook daadwerkelijk gaat stemmen. Een recht die we hebben verworven en daar waar we zuinig op moeten zijn.

Op De Digitale Stad Nieuwegein zullen we de komende weken de partijen aan u voorstellen, wie is die fractievoorzitter of lijsttrekker en wat vindt hij/zij belangrijk. Wat is hun partijprogramma oftewel wat beloven zij u voor de komende vier jaar. Aan een ieder stellen wij dezelfde vragen, we trekken niemand voor. Jan met de Pet zal geregeld zijn licht laten schijnen over de beloftes, hun partijprogramma etc.

De negende in de reeks is GroenLinks. Hierboven ziet u Marieke Schouten, lijsttrekker voor GroenLinks in Nieuwegein.

Marieke Schouten: ‘In ons verkiezingsprogramma is te lezen hoe de toekomstige fractie daaraan wil bijdragen. In de raadsperiode 2014-2018 heeft GroenLinks op diverse manieren besluitvorming beïnvloed of zelf initiatieven genomen. In het voorliggende programma kijken we ook terug op wat we hebben gedaan en bereikt, en ook op wat we soms wilden bereiken maar waar het niet is gelukt. We hebben dit programma geschreven met de inbreng van inwoners van Nieuwegein. Met hun ervaring en kennis, met de steun van kiezers, willen wij ons als GroenLinks inzetten voor een sociaal, gezond en duurzaam Nieuwegein. Wij zullen daarbij lastige keuzes niet uit de weg gaan.’

Klik hier om het partijprogramma te lezen van GroenLinks in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk