Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Woensdag 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen op een van de tien Nieuwegeinse politieke partijen. De partijen met de meeste stemmen hebben dadelijk het grootste aandeel in de gemeenteraad. En daar worden belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van Nieuwegein. Over hoe het verder gaat met de binnenstad, over de sportvelden, maar ook over de speeltoestellen, bomen en parkeerplaatsen in uw wijk. Uw stem is dus belangrijk.

Burgemeester Frans Backhuijs: “De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn dit jaar extra belangrijk omdat de gemeente verantwoordelijk wordt voor de jeugdzorg, belangrijke delen van de zorg en de participatiewet gericht op werk. De gemeenteraad neemt beslissingen over deze belangrijke thema’s. U bepaalt wie deel uitmaakt van de gemeenteraad. U stem doet er dus toe. Ik roep u dan ook op om vandaag te gaan stemmen.”

Benieuwd naar de uitkomsten van de verkiezingen? Nadat om 21.00 uur de stembussen zijn gesloten, bent u van harte welkom om in een ontspannen sfeer de ontwikkelingen op de voet te volgen. Rond 23 uur verwachten we een voorlopige uitslag van tien stembureaus. Na middernacht presenteert burgemeester Frans Backhuijs een voorlopig totaalbeeld van alle 37 stembureaus. Op het moment dat de uitslag op partijniveau bekend is, eindigt de avond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk