Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Aan de gemeenteraadsverkiezingen, die 19 maart aanstaande gehouden zullen worden, doen minder partijen mee dan de raad nu telt. Reeds eerder hebben wij gemeld dat Onze Nieuwegeinse Samenleving (O.N.S.) stopt en dus niet meedoet aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Naar bekend zal ook de eenmansfractie Ruud van der Zalm het bijltje er bij neergooien en ook de SGP doet niet meer mee. Zij zullen de Christen Unie steunen bij de komende verkiezingen.

Opvallende wending komt van twee leden die stoppen met hun partij O.N.S. Zij zouden naar een andere partij vertrekken maar waren nog niet bereid commentaar te geven. Ad Visschers, momenteel nog raadslid voor O.N.S., zou vertrekken naar Ieders Belang, de nieuwe partij van Jacqueline Verbeek (Leefbaar Nieuwegein). Véroon vanden Heuvel, fractiemedewerker van O.N.S. zou toenadering zoeken tot de partij van Bakhtali, de afvallige PvdA raadslid die sinds enige tijd een eenmansfractie vormt met haar Stadspartij Nuwegein.

Opvallend is dat raadslid Ad Visschers eerder tegenover een krant heeft verklaard en wij citeren: ‘Ondanks alle inspanningen is de fractie van O.N.S van mening dat we als lokale partij voor burgers en ondernemers onvoldoende hebben kunnen realiseren van de idealen die ons 10 jaar geleden voor ogen stonden. 

Nieuwegein wordt zoals in veel andere steden bestuurd door landelijke partijen, lokale partijen worden misschien gewaardeerd maar hebben nagenoeg geen enkele zeggenschap. Het college, onvoorwaardelijk gesteund door wisselende combinaties van CDA, VVD en PvdA blijft een gesloten bolwerk, waar voor dualisme amper of geen sprake is. De oppositie, veelal lokale partijen, krijgt daarin geen ruimte.’ En toch zou hij weer kiezen voor een puur lokale partij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk