Gemeenteraad stelt de Toekomstvisie vast

De gemeenteraad heeft vorige week de Toekomstvisie: ‘Nieuwegein naar 2025’ vastgesteld. Met als doel te onderzoeken wat inwoners, ondernemers, raadsleden en (maatschappelijke) instellingen belangrijk vinden voor Nieuwegein is dit traject eind 2014 gestart. Via onder andere straatinterviews, gesprekken met experts en ondernemers, opdrachten op school, discussies op sociale media en de website ikbennieuwegein.nl en twee drukbezochte bijeenkomsten gingen inwoners, ondernemers en gemeente samen op zoek naar de identiteit en het toekomstperspectief van onze stad.

Burgemeester Frans Backhuijs: “De Toekomstvisie is een product van en voor de stad. Nog niet eerder dachten zoveel mensen vrijwillig en proactief mee over zo’n abstract onderwerp.”

De vier speerpunten voor Nieuwegein zijn: Verbonden met de stad; verbonden met elkaar – Fijn en groen wonen rondom een levendig centrum – Een toekomstbestendige stad voor jong en oud – Een bedrijvige stad in een sterke regio

De visie past goed bij Nieuwegein. Hij ademt de ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit. Maar ook de ruimte voor initiatieven en innovatie, de grote bedrijvigheid, het bijzondere verleden, de zoektocht naar een levendige, gezellige binnenstad en het plezierig wonen zullen veel inwoners herkennen.

De komende jaren gaan inwoners, ondernemers en gemeente samen aan de slag om het beeld uit de visie verder invulling te geven: hoe trekken we nieuwe, jongere inwoners aan? Hoe verhouden we ons tot onze buurgemeenten? Hoe gaan we om met bedrijvigheid in de buurt, in de binnenstad en op de bedrijventerreinen? En wat kan je zelf bijdragen aan je stad?

Vanaf medio mei is het eindproduct van de Toekomstvisie gereed: ‘Nieuwegein naar 2025’. Dat boekje kunt u opvragen via 14-030.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk