Gemeenteraad geïnformeerd over woningen in oude gemeentehuis

Donderdag 30 maart jl. is de gemeenteraad geïnformeerd over de plannen voor de transformatie van het voormalige gemeentehuis de Meander aan de Martinbaan naar 250 sociale huurwoningen.  In de aanwezigheid van de wethouders Hans Adriani en Johan Gadella heeft de woningcorporatie Portaal haar plannen toegelicht. Ook enkele vertegenwoordigers van omliggende bedrijven waren aanwezig om een toelichting te geven op hun bezwaren.

In een vraaggesprek met alle partijen zijn alle aspecten belicht, de doelgroep, het woonconcept, de transformatie en de relatie met de omgeving. De transformatie levert 250 instapwoningen op voor de jonge Nieuwegeinse starter en voor een deel ook voor statushouders en de uitstroom vanuit de maatschappelijke opvang. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen.

Portaal zet in op een gemengd woonconcept waarbij huurders zich actief inzetten in het beheer en onderlinge ontmoeting en ondersteuning. Op vragen vanuit de raad is gesproken over oplossingen voor een goede verbinding met Rijnhuizen en de rest van Nieuwegein en maatregelen om overlast van geluid te beperken.

De komende maanden start de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. De behandeling van het ontwerpbestemmingsplan vindt rond de zomer plaats, waarna het vast te stellen bestemmingsplan aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Bij een positief besluit volgt een verbouwing. Vanaf 2019 kunnen de eerste bewoners in het nieuwe complex komen wonen.

De bijeenkomst in het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk