Gemeenteraad en bibliotheek organiseren debatavond

De Nieuwegeinse Week van de Democratie en de Week van Lezen en Schrijven (8 t/m 15 september) vallen dit jaar samen. De gemeenteraad en de bibliotheek slaan daarom de handen ineen voor een bijzondere thema-avond op woensdag 13 september, van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Voorhof aan de Wiersdijk 8B in Nieuwegein. Raadsleden, inwoners en experts gaan aan de hand van stellingen in gesprek.

Hoe vorm je een mening? Hoe laat je je stem horen? En hoe doe je dat als je de taal (nog) niet beheerst? Hoe kan leesplezier daarbij helpen? Dit zijn vragen die tijdens de debatavond aan bod zullen komen. Wil je meepraten op woensdag 13 september aanstaande? Meld je dan hier aan.

Panelleden
Het panel bestaat uit schrijver en opiniemaker Mohammed Benzakour, journalist Jurgen van Dijk, raadsleden Emiel Holtermann en Sevim Aksakal en de uit Azerbeidzjan afkomstige Hikmat Savarov. Daarnaast is er muziek van Monir Goran. Burgemeester Marijke van Beukering verzorgt het slotwoord.

Andere activiteiten en meer informatie
Tijdens de Week van de Democratie en de Week van Lezen en Schrijven worden er meer activiteiten over deze thema’s georganiseerd. Zo vind je op vrijdag 15 september van 13.00-14.30 uur in Studio 10 een combinatie van verhalen over, en kunst geïnspireerd op, Johannes Vermeer. Daarnaast kun je gedurende de week jouw graffitikunst of -boodschap achterlaten in de bibliotheek.

In de ochtend van 16 september kun je op de warenmarkt op City een kopje koffie drinken met raadsleden. Bekijk de website van Nieuwegein voor het volledige programma van de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk