Gemeenten Lekstroom bundelen krachten

De Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein en Vianen) gaan samenwerken op het terrein van werk en inkomen. De nieuwe uitvoeringsinstantie moet op 1 januari 2013 van start gaan. De plannen waren er al eerder, maar de gemeenten wilden eerst zeker weten dat ze met een centraal loket een goede dienstverlening konden waarborgen.

De gemeenten zijn tot de samenwerking aangemoedigd door de nieuwe Wet werken naar vermogen, die in 2013 ingaat. Gemeenten moeten dan zorgen dat zoveel mogelijk mensen uit onder meer de bijstand en de Wajong een baan vinden. Eerder lag die taak grotendeels bij het Rijk.

Door samen te werken denken de gemeenten meer specialisten op het gebied van arbeidsbemiddeling in huis te kunnen halen. In alle gemeenten blijft wel een loket bestaan waar inwoners kunnen aankloppen met vragen over werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren