Gemeentelijk archeologiebeleid

Het college heeft ermee ingestemd om bij de voorbereiding van de vaststelling van de concept verordening tot wijziging van de Erfgoedverordening Nieuwegein 2010 conform artikel 38 lid 3 van de Monumentenwet 1988 de uniforme openbare voorbereidingsprocedure te volgen. Ook heeft het college ermee ingestemd om bij de voorbereiding van de vaststelling van de concept Beleidsnota archeologie gemeente Nieuwegein de inspraakprocedure conform de Inspraakverordening Nieuwegein te volgen. Deze (concept)regelingen kan de gemeente in het belang van archeologische monumentenzorg zoals bepaald in hoofdstuk V van de Monumentenwet 1988 vaststellen. In het conceptwijzigingsvoorstel zijn regels opgenomen om de archeologische waarden van grondgebieden in Nieuwegein te kunnen waarborgen. In de conceptbeleidsnota is opgenomen hoe de gemeente Nieuwegein de bescherming van haar archeologisch erfgoed wenst te regelen in het proces van de ruimtelijke ordening, en hoe het college meer bekendheid van de geschiedenis van Nieuwegein wil propageren.

Beslispunten:

1. Instemmen met de concept verordening tot wijziging van de Erfgoedverordening Nieuwegein 2010 (concept wijzigingsvoorstel) en de concept Beleidsnota archeologie gemeente Nieuwegein (concept beleidsnota).
2. Besluiten, alvorens de concept wijzigingsverordening en de concept beleidsnota ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd, conform respectievelijk artikel 38 lid 3 van Monumentenwet 1988 en artikel 2 lid 1 van de Inspraakverordening Nieuwegein, de inspraakprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing te verklaren.
3. Instemmen met bijgevoegde informerende brief aan de raad. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk