Gemeente, Zorgspectrum en provincie ondertekenen Green Deal

Zorgorganisaties gebruiken veel energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. Door energiebesparing, energieneutraal bouwen, afvalscheiding en elektrisch vervoer kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities van Nieuwegein op het gebied van duurzaamheid. Daarom ondertekenden wethouder Marieke Schouten namens gemeente Nieuwegein een Green Deal met ZorgSpectrum op donderdag 18 juli, waarin het invoeren en gebruiken van de Milieuthermometer Zorg centraal staat.

Wethouder Marieke Schouten ziet veel kansen met het sluiten van de Green Deal. “Ik zie dat zorgorganisaties het belang van een duurzame bedrijfsvoering onderschrijven. Wij delen met elkaar het gevoel van urgentie. Nut en noodzaak. En versterken elkaar in een goede samenwerking voor een duurzame zorg en een duurzame gemeente.”

Vertegenwoordigers van ZorgSpectrum Johan Gubbens en Marja de Graaf willen op alle locaties van ZorgSpectrum een verdiepingsslag maken, te beginnen met locatie De Geinsche Hof: “We zijn al veel bezig met afvalscheiding en duurzaam energieverbruik, zoals LED-verlichting in het hele gebouw. De komende twee jaar willen we dat op allerlei fronten uitbouwen naar een nog schonere en zuinigere bedrijfsvoering.”

Vertegenwoordiger van de provincie Utrecht Gea van Oortmarssen heeft nu zeventien Green Deals afgesloten, en mikt op 25 Green Deals. “Ik ben blij dat wij dit mede mogelijk kunnen maken en waar mogelijk kunnen steunen met kennis en dergelijke.”

2 thoughts on “Gemeente, Zorgspectrum en provincie ondertekenen Green Deal

 1. Linda

  Staken ze de energie maar eens in verbetering van de zorg. Meer handen aan het bed, deugdelijke betaling van verzorgend personeel, meer aandacht voor de patiënt. Dat hebben we nodig. Wat zijn dit voor een wereldvreemde managers? Waarom betalen we deze lui voor deze onzin oplossingen? De echte problemen liggen op een heel ander vlak! Zolang bejaarden nog uren in hun eigen vuil zitten wegens gebrek aan aandacht, is duurzaamheid zo urgent als een reanimatiecursus op een kerkhof.

  1. Malou

   Mooi verwoord, Linda. Ben het helemaal met je eens!
   Het bedroevende resultaat van privatisering en marktwerking in de zorg.
   Het systeem is “ziek” en zal eerst aangepakt moeten worden, anders verandert er niets.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren