Gemeente werkt aan het waterovelast in Batau Zuid

Een deel van de huizen in de woonwijk Batau Zuid (Rijtuigenbuurt en Gaarden) heeft sinds woensdagavond last van wateroverlast in de riolering. De oorzaak is waarschijnlijk de grote regenval in combinatie met het smeltwater. Daardoor kan het water in de riolering in laaggelegen gebieden in de woonwijk moeilijker afgevoerd worden. Waterschap De Stichtse Rijnlanden heeft inmiddels  maatregelen genomen vanwege de smeltende sneeuw en de regenval van de afgelopen dagen. Daardoor is de bodem verzadigd en is er in sloten en rivieren sprake van hoog water.

De bewoners die het aangaat zullen het merken doordat ze hoog water in het toilet hebben. Het advies is om het gebruik van wasmachines en vaatwasmachines uit te stellen en het gebruik van toilet en douche zo veel mogelijk te beperken. Er wordt hard gewerkt om de oorzaak te vinden en op te lossen. U kunt aan het waterpeil in uw toilet zien of het euvel verholpen is.

Naar verwachting blijft het tot en met morgen droog. In het weekend valt er weer wat neerslag. Volgens het waterschap duurt het nog wel even voordat het waterpeil weer terug is op het normale niveau.

Update 15 december
Volgens de laatste metingen is het waterpeil in het stamriool op dit moment gezakt, dit betekent dat u weer gebruik kunt maken van het toilet, douche, wasmachines en vaatwasmachines. Mocht u als u inwoner van de Rijtuigenbuurt of Gaarden nog problemen ondervinden, en merkt u dat het waterpeil in uw toilet nog niet gezakt is, neemt u dan contact met de gemeente Nieuwegein op (Tel. 14 030).

Het gebied dat wateroverlast heeft betreft het blauwe gedeelte op de kaart

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren