Gemeente werkt aan een veilig Nieuwegein

De gemeente werkt aan de veiligheid in Nieuwegein. Dit doet de gemeente Nieuwegein niet alleen, maar samen met de inwoners. Zo ook onder andere onder met hulp van ROC-studenten bij het verminderen van auto-inbraken en door Burgernet in te zetten.

Hulp van ROC-studenten bij Blokhoeve
16 studenten van ROC Midden Nederland worden ingezet op het parkeerterrein Blokhoeve. Door de zichtbaarheid van de studenten hopen wij het aantal autokraken te verminderen. De studenten volgen de opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) van het Veiligheid en Defensie college van ROC Midden Nederland. Op het parkeerterrein Blokhoeve volgen zij praktijklessen, zoals leren surveilleren, signaleren en leren aanspreken.

Steeds meer burgernetdeelnemers
Burgernet draagt bij aan een veiliger Nieuwegein. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernetdeelnemers krijgen bij een vermissing een bericht via de telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Nieuwegein heeft op dit moment 5.406 burgernetdeelnemers. Dat betekent dat 8,7% van de inwoners van Nieuwegein deelneemt aan burgernet. We verwelkomen nog graag het overige deel van de Nieuwegeinse inwoners! In maart vonden twee heterdaadactie ’s plaats. De acteurs die voor inbrekers speelden, merkten al snel dat ook burgers naar hen uitkeken. Door de nuttige reacties via Burgernet en van inwoners, die de agenten op straat tijdens de acties tegenkwamen, konden de verdachten snel worden aangehouden. In de dagelijkse praktijk geldt dat natuurlijk ook. Alerte bewoners die snel de politie inschakelen, maken het criminelen veel lastiger om ongestoord hun slag te slaan. De heterdaadacties hebben voor meer burgernetdeelnemers gezorgd. Wij juichen dit toe. Samen kunnen we namelijk stappen zetten in de veiligheid van Nieuwegein.

De BuurTent in de wijk Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren