Gemeente verhoogt vergoedingen voor gehandicaptenvoorzieningen.

De vergoeding voor vervoerskosten, voor aanschaf en onderhoud van een sportrolstoel en voor de verhuiskosten gaat dit jaar met 4,6% omhoog.

Deze verhoging is gebaseerd op het zogeheten prijsindexcijfer WVG: dat is het percentage waarmee de vergoedingen voor gehandicaptenvoorzieningen in het navolgende jaar kunnen worden verhoogd.

Dit wordt jaarlijks vastgesteld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Onder bepaalde omstandigheden gelden echter afwijkende bedragen. Mensen die wonen in een AWBZ-instelling, een verzorgingshuis, verpleeghuis of gezinsvervangend tehuis, ontvangen maximaal een halve vergoeding. Ook voor mensen die gebruik maken van een scootmobiel geldt een afwijkend bedrag. Hierbij wordt er van uit gegaan dat een deel van de vervoersbehoefte door het gebruik van deze voorziening wordt ingevuld.

Door de invoering van de euro zijn de vergoedingen voor januari 2002 eind december uitbetaald.

De eerste uitbetaling van de verhoogde vergoeding is in februari 2002. Er vindt dan ook een nabetaling plaats over januari 2002.

Voor vragen over de vergoedingsbedragen en wijzigingen, kan men contact opnemen met Bureau Voorzieningen Gehandicapten van de Gemeente Nieuwegein. Het bureau is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 13.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer 030 – 607 1503. Ook kan men op genoemde tijden terecht aan het loket Maatschappelijke zaken in de Stadswinkel van het gemeentehuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk