Gemeente pakt onjuist aangeboden huisvuil aan

De komende maanden controleren medewerkers van StadsToezicht in Nieuwegein extra op onjuist aangeboden huisvuil. De gemeente heeft daarvoor voorzieningen getroffen. Deze houden in dat wanneer huisvuil of grof afval zoals huisraad verkeerd worden aangeboden, deze meteen worden opgeruimd door de gemeente. De kosten voor het opruimen worden vervolgens in rekening gebracht bij de vervuiler/overtreder.

Het gemeentebestuur heeft hiervoor een vastgesteld bedrag afgesproken van 70 euro boete per keer. De verwachting is dat met deze zogenoemde Spoedbestuursdwang of lik-op-stuk-beleid minder zwerfafval ontstaat.

De gemeente wil het ontstaan van zwerfvuil zo veel mogelijk voorkomen. Daarom gaan medewerkers van StadsToezicht op de afgesproken wijze handhaven: verkeerd aangeboden huisvuil en grof afval worden meteen opgeruimd en de overtreder krijgt daarna de boete voor het opruimen thuis gestuurd. Omdat het verkeerd aangeboden afval zo snel mogelijk kan worden opgeruimd, wordt het ontstaan van zwerfvuil beperkt. Zwerfafval ontstaat doordat bewoners zakken met afval naast de verzamelcontainer of naast de minicontainer zetten. Ook zijn er inwoners die grof afval op straat zetten zonder dit aan te melden voor de gratis ophaaldag.

Zwerfafval staat een prettige, veilige en gezonde woonomgeving in de weg. Bovendien is zwerfafval onhygiënisch want het trekt ongedierte aan. De gemeente wil samen met haar inwoners zorgen voor een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is. Bewoners kunnen daar hun steentje aan bijdragen door hun huisvuil/afval op de juiste manier aan te bieden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren