Gemeente Nieuwegein start samenwerking met deelplatform Thuisafgehaald

Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om een lekkere en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar. Gemeente Nieuwegein gaat een samenwerking met dit online deelplatform aan om het contact tussen buren te stimuleren. Want dat eten verbindt is de afgelopen jaren wel gebleken. Hou je van koken en maak je hier graag iemand blij mee? Schrijf je in als thuiskok.

Via Thuisafgehaald zijn er Nieuwegein inmiddels bijna 60 thuiskoks die een buurman of buurvrouw willen helpen aan een verse maaltijd. Totaal zijn er in Nieuwegein sinds de oprichting in 2012 meer dan 2000 maaltijden gedeeld. Thuisafgehaald is een uitkomst voor mensen die niet altijd zelf kunnen koken, zoals ouderen, mensen met een beperking of een chronische ziekte. De verse en warme maaltijd kan dan – vaak op vaste dagen in de week – door de thuiskok thuisgebracht worden. De prijs is laag, je betaalt namelijk voor de boodschappenkosten. En je leert op deze manier je buren weer echt kennen. Thuisafgehaald wil graag iets toevoegen aan bestaande eetinitiatieven voor en door inwoners georganiseerd en eetactiviteiten van (zorg)organisaties. En heeft als doel met deze organisaties samen te werken.

Thuiskok Jenneke kookt voor mevrouw Nederveen, haar buurvrouw

Een mooi voorbeeld is thuiskok Jenneke. Haar vier kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar schuiven nog af en toe nog even aan bij haar en haar man. Jenneke is daarom gewend om voor meer eters te koken. Mevrouw Nederveen is een van haar buren. Ze is 85 en sinds kort weduwe. Vanaf dat haar man zieker werd, ging het koken steeds moeizamer. Haar dochter schakelde de hulp van Thuisafgehaald in en kwam zo in contact met Jenneke. Sindsdien staat Jenneke drie keer per week op de stoep met een verse maaltijd. Ze vind het erg leuk om voor mevrouw Nederveen te koken. Jenneke vertelt dat mevrouw alles lust. Wat heel fijn is, want hierdoor kan Jenneke nieuwe recepten uitproberen waar mevrouw Nederveen van kan meegenieten!

‘Op de website www.thuisafgehaald.nl kun je zien welke kok er bij jou in de buurt actief is. Zodra je je registreert, ontvang je iedere dag de aangeboden maaltijden in jouw buurt in je mailbox. Zie je bij jou in de buurt niet direct beschikbare maaltijden? Er zijn eigenlijk altijd wel koks die toch willen koken. Via “vraag alle koks” stuur je jouw verzoek uit naar alle koks die binnen 1,5 km van je huis wonen. Een alternatief is de abonnementen-route: veel koks willen graag op vaste dagen voor iemand koken. Als je hier je wensen doorgeeft vinden we vaak alsnog een kok die voor je wil koken! Kom je er niet uit? Bel ons op 06-83447197. Dan helpen we je gewoon via de telefoon.’

Moeite met koken?
Heb je moeite met koken of is er iemand in je omgeving die geholpen zou zijn met een verse maaltijd? Ga naar www.thuisafgehaald.nl om een thuiskok in de buurt te vinden of bel naar 06-83447197. Via Thuisafgehaald zoek je naar losse maaltijden of wordt je verbonden aan een vaste kok bij jou uit de buurt. Zo ben je verzekerd van lekkere, verse maaltijden wanneer jij dat wilt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren