Gemeente Nieuwegein organiseert werkgeversbijeenkomst over werknemers met schulden

62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met schulden. Dat heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de werknemer. Een werknemer met schulden kost een werkgever gemiddeld €13.000,-. Het is belangrijk dat iemand die in de schulden dreigt te raken, zo snel mogelijk geholpen wordt. Daarmee voorkom je dat de schulden zich verder opbouwen. De werkgever is vaak één van de eerste die de signalen ziet. Daarom organiseert de gemeente Nieuwegein op 20 november een avond in Theater de Kom voor Nieuwegeinse werkgevers: The Finance Event. Tijdens deze avond krijgen werkgevers meer inzicht in wat financiële stress met werknemers doet en praktische handvatten wat zij daar aan kunnen doen.

Invloed op de organisatie
Schulden hebben een grote invloed op werknemers. Mensen met schulden ervaren vaker financiële stress en dit heeft zijn weerslag op de prestaties van de werknemers. Uit het rapport van het Nibud “Personeel met Schulden” uit 2017 blijkt dat een werknemer met financiële problemen een werkgever gemiddeld € 13.000,- kost. Deze kosten worden opgebouwd door een productiviteitsafname van gemiddeld 20%, een toename in ziekteverlof van gemiddeld zeven dagen en de extra uren die een werkgever maakt in de verwerking van loonbeslag.

Eerste signalen
Vaak heerst er de overtuiging dat mensen met schulden werkloos zijn. Dit is echter vaak al lang niet meer het geval. Er zijn een heleboel mensen met een baan die schulden hebben. De werkgever is vaak één van de eerste die de signalen ziet. Iemand komt om een voorschot vragen, verschijnt op de CAK-lijst of er wordt loonbeslag gelegd.

Handvatten voor werkgevers
Een werkgever heeft er baat bij dat schulden zo snel mogelijk worden opgelost. Wat kan een werkgever hierin betekenen voor zijn werknemers? Waar kunnen de werknemers naar worden doorverwezen binnen de gemeente? En hoe begin je een gesprek over schulden? Tijdens the Finance Event krijgen werkgevers meer inzicht in wat financiële stress met werknemers doet en praktische handvatten tijdens een aantal workshops.

Aanmelden
The Finance Event vindt plaats op 20 november van 17:30 uur tot 20:30 uur in theater de Kom, Stadsplein 6, 3431 LZ Nieuwegein en is voor alle werkgevers uit de regio. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Marthe Bierens via m.bierens@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren