Gemeente Nieuwegein krijgt tik op de vingers van het NVWA

Vanmiddag maakte onze redactie bekend dat de gemeente Nieuwegein weigerde in te grijpen om het loslopend pluimvee rondom het fietspad aan De Bongenaer verplicht te laten ophokken. Ouders van schoolgaande kinderen waren verontrust in verband met de mogelijke besmetting van het Vogelgriep virus. Verantwoordelijk wethouder Peter Snoeren (D66) weigerde op te treden tegen eigenaar Dick Heijkamp nadat raadslid Ton de Mol van de Verenigde Senioren Partij hierover melding maakte bij de wethouder.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de VSP vanmiddag medegedeeld dat de eigenaar van de eenden door hun is getraceerd en daarna telefonisch benaderd. Zij hebben de heer Heijkamp verzocht zijn pluimvee te vangen en op te hokken, hij heeft toegezegd dit z.s.m. uit te voeren.

Uit verder onderzoek van de NVWA blijkt dat de kippen geen eigenaar hebben en deze daarom onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Nieuwegein vallen. De NVWA heeft inmiddels de afdeling Openbare Ruimte en Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid van de gemeente Nieuwegein benaderd en verzocht deze gevaarlijke en onwenselijke situatie z.s.m. te beëindigen. Hetzij door vangen en ophokken of door middel van ruiming.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk