Gemeente houdt bijeenkomst over de watergangen in de wijk

Hoe beleeft u het water in uw wijk? Wat zijn de mooie plekjes en wat kan de gemeente Nieuwegein verbeteren? Op 28 november houdt de gemeente in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een bijeenkomst over de waterkwaliteit in wijk Galecop. Wijkbewoners worden hiervoor uitgenodigd.

De gemeente willen graag weten hoe de bewoners het aanwezige water (sloten en vijvers) in de wijk beleven. Wat zijn de mooie plekjes en wat kan er verbeterd worden. Met uw inbreng wordt een ‘wateractieplan’ voor Galecop opgesteld. In dit plan staan het functioneren van het watersysteem, het beheer en onderhoud van de watergangen, de knelpunten en maatregelen. Bij renovaties en groot onderhoud wordt het plan gebruikt voor de verbetering van de waterkwaliteit.

De avond begint met toelichting over het watersysteem en de waterkwaliteit in de wijk. Daarna wordt in groepjes de sterke en zwakke punten besproken van het water.

De bijeenkomst vindt plaats in buurtplein Galecop en begint om 19.30 uur. Het wordt op prijs gesteld als u zich van te voren aanmeldt. Dit kan telefonisch via (030) 607 1591 of per e-mail: samendoen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren