Gemeente heeft nieuwe Ondernemingsraad

Vanaf juli heeft de gemeente Nieuwegein weer een Ondernemingsraad. De leden van de vorige Ondernemingsraad zijn vorig jaar opgestapt na een belangrijk meningsverschil met de bestuurder (de gemeentesecretaris). Twee externe bemiddelaars hebben het afgelopen halfjaar met alle betrokkenen gesproken, en hebben geadviseerd een tijdelijke OR te benoemen, die onder andere nieuwe verkiezingen gaat voorbereiden. Hiervoor hebben 8 personeelsleden zich kandidaat gesteld.

Het personeel van de gemeente Nieuwegein heeft in een speciale bijeenkomst haar vertrouwen uitgesproken in deze oplossing, waarbij de leden van de Ondernemingsraad niet gekozen zijn, maar benoemd door de bemiddelaars. De nieuwe Ondernemingsraad zal vanwege deze bijzondere oplossing extra aandacht besteden aan de communicatie met haar achterban. Zo wil deze Ondernemingsraad er – met de bestuurder – werkende weg voor zorgen dat er bij de gemeente weer voldoende vertrouwen komt in medezeggenschap van het personeel.

De Ondernemingsraad en de bestuurder laten zich de komende maanden nog begeleiden door de twee bemiddelaars. Voorzitter van de nieuwe OR wordt communicatieadviseur Warner Boer, vice-voorzitter wordt plaagdierenbestrijder John Zuurhout.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk