Gemeente geeft € 20.000,00 subsidie voor aanschaf elektrische scooters

De gemeente gaat het gebruik van schone, elektrische scooters stimuleren met een subsidie. Hiermee wil de gemeente het verbruik van fossiele brandstoffen tegengaan en de luchtkwaliteit van Nieuwegein verbeteren. Het woon-werk verkeer wordt hierdoor duurzamer. Inwoners kunnen voor de aanvraag van de subsidie vanaf donderdag 1 november terecht bij de gemeente.

Landelijk gaan steeds meer mensen, vooral dertigers en veertigers, over op de escooter (bron: RAI en BOVAG). Met deze subsidiemaatregel wil de gemeente een extra impuls geven aan inwoners die zich  riënteren om ook te kiezen voor elektrisch rijden.

Schone lucht
Wethouder Duurzaamheid Schouten: “We willen graag de uitstoot van CO2 verminderen. Dat kunnen we doen door gebruik te maken van schoner vervoer: de fiets, én het bevorderen van elektrisch rijden. De raad van Nieuwegein heeft de ambitie vastgesteld om in 2040 klimaatneutraal te zijn, daarvoor hebben we de ‘Routekaart Nieuwegein energieneutraal’”

Voordelen e-scooter op een rij:
– Milieuvriendelijker
– Geen uitlaatgassen
– Geen last van startproblemen
– Elektriciteit is veel goedkoper dan benzine.
– Tijds-efficiënter: je hoeft niet naar een tankstation te rijden om te tanken.
– Minder onderhoudskosten/onderhoudsarm

Tijdelijke regeling per 1 november van start
Inwoners kunnen voor de aanvraag van de subsidie en meer informatie vanaf aanstaande donderdag 1 november terecht bij de gemeente, via www.nieuwegein.nl/e-scooter of neem contact op. Nadat het subsidieplafond is bereikt, houdt de regeling op.

9 thoughts on “Gemeente geeft € 20.000,00 subsidie voor aanschaf elektrische scooters

 1. Corry den Duijn.

  Geweldig van de gemeenten Nieuwegein.

 2. Hennie van Randwijk

  Zijn er nu werkelijk geen belangrijkere projecten om 20.000 euro subsidie voor te reserveren en te verstrekken ? Het is echt niet zo moeilijk om er minimaal 5 te benoemen !

  1. Frans Geurtsen

   Is ook NOOIT goed..

  2. Ingrid

   Echt waar he ondernemen ze eindelijk iets ter verbetering van 1 van onze grootste problemen in het land en de wereld, is het weer niet goed😖

 3. Hotabibber

  Ik snap Hennie wel hoor. Dit is een subsidie voor een beperkte groep inwoners waar lang niet iedereen van kan profiteren.

 4. Het is juist het idee dat hier wél iedereen van gaat profiteren! Met schonere lucht! Goed plan dus. Wat mij betreft kunnen we de fossiele scooter gaan uitfaseren.

  1. Bas

   Juist!
   Dat, en ook de geluidsoverlast die inwoners van Nieuwegein (wij dus) nu ervaren wordt ermee verminderd.
   Prima plan dus!

 5. john

  klinkklare onzin,er zijn wel betere manieren om het geld te gebruiken.
  ik ben het helemaal eens met hennie

 6. Corry den duijn.

  Zelf ben ik eens met Frans Geutsen.
  Het is ook Nooit goed.
  Van Cor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren