Gemeente gaat onkruid weer chemisch bestrijden

Al negen jaar wordt in Nieuwegein het onkruid bestreden door middel van borstelwagens. De twee of drie borstelrondes die nu per jaar plaats vinden blijken echter niet toereikend om het straatbeeld aan de gestelde eisen te laten voldoen. Daarvoor zouden de borstelrondes uitgebreid moeten worden naar vier tot zes per jaar. Hierdoor zouden de kosten van deze milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden oplopen tot een miljoen euro. Met de milieuvriendelijke alternatieven, het wegbranden van het onkruid of de bestrijding met heet water, zouden eveneens het bedrag van een miljoen euro gemoeid zijn.De bestrijding met chemische middelen zou vierhonderdduizend euro per jaar gaan kosten en zou, volgens de gemeente, òòk milieuvriendelijker zijn. Derhalve is de gemeente Nieuwegein voornemens de borstelwagens te gaan vervangen door chemische onkruidbestrijding. Net als voor de andere Nieuwegeinse wijken, geldt voor Batau noord dat er in dat geval weer meer chemische stoffen in onze woonomgeving terecht zullen gaan komen.
Een alternatief  zou kunnen zijn om als bewoners wat vaker zelf de schoffel en bezem ter hand te nemen om de eigen woonomgeving onkruidvrij te houden om zo de gemeentelijke borstelrondes op het huidige aantal te kunnen houden. Wie meer informatie over het beleid ten aanzien van de onkruidbestrijding zoekt, kan op de gemeentepagina www.nieuwegein.nl terecht. Onkruid als zoekwoord intikken.
Opmerkelijk is dat in de info- en nieuwsberichten aangaande dit onderwerp voornamelijk gerept wordt over onkruidbestrijding zonder chemische middelen en het milieubewuste inzicht van de gemeente wanneer het om de onkruidbestrijding gaat.  

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk