Gemeente en politie doen weinig met melding afvaldump hennepkwekerij

Ondanks de positieve berichtgeving van burgemeester Frans Backhuijs vanmorgen over de veiligheidscijfers 2017, waarin werd opgeroepen over het melden van vreemde situaties en vermoedens van onder andere hennepteelt, blijkt dat de gemeente en politie zelf niets doen met de meldingen die bewoners doorspelen. Begin deze week kregen wij op de redactie een melding binnen van een afvaldump van een ontmantelde hennepkwekerij. Deze dump vond plaats op maandag 29 januari jl. aan de Parallelweg ter hoogte van nummer 13. (Foto’s hieronder)

De bewoners laten ons weten: ‘Er is gisteren bij ons tussen 18.30 uur en 19.00 uur aan de Parallelweg 13 rotzooi gedumpt wat lijkt op wietafval van een hennepkwekerij. Wij hebben inmiddels 3x contact gehad met de politie die er weinig of zelfs niets mee doet. Allereerst moet je zeker weten of het om wietafval gaat. Anders krijg je advies de gemeente te bellen om het te komen opruimen. Er staan zelfs gegevens op de dozen die misschien een verbinding maken met een familielid die in Nieuwegein woont. Ik ben erg teleurgesteld dat je samen sterk staat om criminaliteit de kop in te drukken, maar dat samen is helaas in Nieuwegein alleen.’

De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft de melding inmiddels opgepakt en doorgespeeld aan burgemeester Frans Backhuijs. Nu is de vraag of Backhuijs iets met de melding gaat doen. De bewoners aan de Parallelweg: ‘Bijgaand zend ik u de foto’s en hoop dat de politie dit misschien nog gaat uitzoeken of de persoon in kwestie in de gaten kan gaan houden. Zodat de omgeving schoon kan blijven en niet opgeruimd hoeft te worden.’ Lees hier meer over de onlangs vrijgegeven veiligheidscijfers over het jaar 2017 en de prioriteiten voor 2018.

De foto’s

2 thoughts on “Gemeente en politie doen weinig met melding afvaldump hennepkwekerij

  1. hessel

    De politie moet blij zijn met oplettende burgers, eventueel kan zij handhaving inschakelen om te gaan kijken.

  2. Monica

    Zo kan ik ook mijn misdaadcijfers laag houden. Gewoon niets aantrekken van je eigen oplettende burgers. Heb zelf ook de politie gebeld en melding gemaakt van waarschijnlijk 2 gestolen fietsen. Kreeg van de politie direct telefoon hierover met de mededeling dat zij het ook uitbesteden en vervolgens gebeurd er al weken niets! En dan gaat het hier om 2 onschuldige fietsen maar toch….je zal je fiets maar kwijt zijn! Succes met het afval en hopelijk zijn jullie er snel vanaf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren